Peuteropvang

het Kleine Atelier

Spelenderwijs op weg

naar de basisschool

Peuteropvang het Kleine Atelier is gevestigd in basisschool de Lunetten, waar we kinderen opvangen van 2 tot 4 jaar. We delen het lokaal met de buitenschoolse opvang, maar de ruimte is zo ingericht dat we het eenvoudig kunnen aanpassen aan de verschillende leeftijdsgroepen en het voor alle kinderen veilig en uitdagend blijft.

Op de groep is er veel ruimte voor kinderen om zelf te kiezen waarmee ze willen spelen. Wel besteden we veel aandacht aan samenspel en structuur. Zo heeft elke ochtend een vast dagritme, die met speciale dagritmekaarten duidelijk worden voor de kinderen. Vrij spelen, eten en drinken, zingen, voorlezen, creatieve activiteiten, toiletbezoek en buiten spelen zijn vaste onderdelen.

Verder werken wij met het educatieve programma Uk & Puk. Uk & Puk stimuleert de brede ontwikkeling van peuters door actief spel. De thema's sluiten ook aan bij de belevingswereld van de peuters en de pop Puk speelt hier een grote rol in. Kinderen leren vooral door actief bezig te zijn en lekker te spelen. 

Peuters (vanaf 2 jaar) komen twee vaste dagdelen bij ons spelen. Heeft je kind een VE-indicatie? Dan komt je kind vanaf 2,5 jaar kosteloos twee ochtenden extra. Dus in totaal 4 ochtenden.

Pluspunten

  • Voorschoolse educatie
  • Creatief team
  • Uitdagende ruimte
Opvangtijden
Maandag t/m vrijdag van 8.15 uur tot 12.15 uur.
Aanspreekpunt
Assistent leidinggevende: Marit Niesten
Leidinggevende: Jordy Groot
Locatiegegevens
Peuteropvang het Kleine Atelier
Maerten van Heemskerckstraat 146
1965 GG, Heemskerk
LRK nummer: 968400176